Sütőtök kakukkfüves és diós kék sajttal
Hozzávalók:
75 dkg sütőtök
1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál vaj
0,5 dkg dió kissé megpirítva és durvára törve
10 dkg kék sajt
1 teáskanál szárított kakukkfú
1 teáskanál méz
só, bors
olíva olaj
Elkészítése:
A tök héját megmossuk, majd a tököt kettévágjuk és kivájjuk a magos részét. Ebbe a részbe teszünk 1-1 kis darab vajat, valamint fokhagymát, majd a belsejét megkenjük olíva olajjal és sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
Hozzávalók:
75 dkg sütőtök
1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál vaj
0,5 dkg dió kissé megpirítva és durvára törve
10 dkg kék sajt
1 teáskanál szárított kakukkfú
1 teáskanál méz
só, bors
olíva olaj
Elkészítése:
A tök héját megmossuk, majd a tököt kettévágjuk és kivájjuk a magos részét. Ebbe a részbe teszünk 1-1 kis darab vajat, valamint fokhagymát, majd a belsejét megkenjük olíva olajjal és sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
Közben összekeverjük a többi összetevőt, a sajtot, a durvára tört pirított diót, kakukkfüvet és egy kevés sót és borsot. A sajtból és a dióból is egy keveset félre teszünk, ezzel szórjuk majd meg a tök tetejét.
Ha megsült a tök, óvatosan kivájjuk a héjából a belsejét, egy keveset hagyjunk benne, hogy a héja ne veszítse el a tartását, és összekeverjük a sajtos egyveleggel.Majd visszatöltjük a héjába, megszórjuk a maradék félretett sajttal és dióval, és egy kevés mézet csorgatunk a tetejére. 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, majd melegen fogyasztjuk
Jó étvágyat!
