Hozzávalók:
1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj vagy Rama
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
fűszerek: sól, őrölt bors, köménymag, majoránna, szerecsendió
Elkészítése:
Az 1 kg burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk és kis vajdarabkákat és kevés apróravágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel).
Visszatesszük a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
Jó étvágyat!