Müzliszelet pofonegyszerűen, nemcsak müzli imádóknak
Megdöbbentő, hogy mennyire egyszerű és sokkal olcsóbb olyan egészséges ételeket az asztalunkra rakni, amelyeknek tudjuk az összetevőit. Sokan azt hiszik, ha életmódváltásra (fogyókúra) kényszerülnek a finom ételekről le kell mondaniuk, ez nagy tévedés.
Íme a pofonegyszerű recept, amit mindenki az ízlése és az otthon lévő dolgok alapján tud variálni.
- kb. 120 gramm mag vegyesen, amilyet szeretünk: mandula, dió, török mogyoró, napraforgómag...stb.
- 40 gramm mazsola vagy aszalt gyümölcs, kinek mi van otthon.
- 1-2 evőkanál méz, ki mennyire szereti édesen.
- 1 kávéskanál fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A magvakat robotgépben törjük szét apróra (kisebb darabok egyben is hagyhatók).Ha szeretjük, hogy legyen a szeletben egy-egy nagyobb darab mag, azokat hagyjuk ki a darálásból. Ha készen vagyunk az aprítással, keverjük össze a mézzel és a fahéjjal és jól forgassuk össze. A kész masszát sütőformába öntve közepes fokozaton, körülbelül 15-20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Jó étvágyat!