Készítsd házilag - Forró csokoládé por
Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg ét csoki (legalább 60-70 %-os kakaó tartalmú)
10 dkg cukor + 3 evőkanál barna cukor ( de el is hagyható)
5 dkg étkezési keményítő (ettől lesz selymes)
1 teás kanál fahéj
1 kávéskanál cayenne bors(elhagyható, de nagyon finom aromát ad neki, "meleggé" teszi)
fél vanília rúd vagy vaníliás cukor
Elkészítése:
A kakaót beleszitáljuk egy keverőtálba, majd a többi hozzávalót is beletesszük.A csokit nagyon apróra reszelve! Jól összekeverjük. Jól záródó befőttes üvegben tároljuk. Az ízesítőkkel lehet variálni, ki hogyan szereti. Ebből a mennyiségből egy normál befőttes üvegnyi lesz. Egy díszesebb üvegben, szépen becsomagolva praktikus ajándék lehet karácsonyra.