Hozzávalók:
30 db kész palacsinta
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy citrom reszelt héja
25 dkg sárgabarack lekvár
6-7 dkg cukrozott kakaópor
6 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
A tetejére:
30 db kész palacsinta
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy citrom reszelt héja
25 dkg sárgabarack lekvár
6-7 dkg cukrozott kakaópor
6 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
A tetejére:
3 dl tejföl, 2 tojás
A habhoz:
5 tojásfehérje, 5 evőkanál kristálycukor
Egy kb. 20x30 centis, legalább 8 centi magas tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk, porcukorral behintjük és az aljára 2-2 palacsintát egymásra fektetünk. A diót a fele porcukorral összekeverjük, egyharmadát egyenletesen a palacsintára szórjuk, 2 palacsintát ráfektetünk. A túrót szitán áttörjük, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a többi porcukorral meg a reszelt citromhéjjal összekeverjük.Egyharmadát rákenjük a palacsintára, amire újabb 2 tészta kerül. A lekvár egyharmadát rákenjük, 2 palacsintát ráfektetünk, a kakaópor egyharmadát rászórjuk, egy kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
Ezt a rétegezést még 2x megismételjük, míg a hozzávalókból tart. A tetejére ugyanúgy 4 palacsinta kerül, mint az aljára. A tejfölt a tojásokkal kikeverjük, a palacsinták tetejére öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kristálycukrot kanalanként beleszórjuk. A palacsinták tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe kb. 12 percig sütjük még, amíg aranybarna lesz. Melegen kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
