Hozzávalók:
1 liter tej
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
só
Elkészítése:
Az összes hozzávalókból sima, csomómentes palacsinta tésztát keverünk. Kivajazott tepsibe vagy jénai tálba öntjük. 250 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnává válik. A tészta sütés közben felhólyagosodik, amitől nem kell megijedni, mert miután kivesszük a sütőből visszaáll és simává válik a teteje. Bármilyen lekvárral finom. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
1 liter tej
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
só
Elkészítése:
Az összes hozzávalókból sima, csomómentes palacsinta tésztát keverünk. Kivajazott tepsibe vagy jénai tálba öntjük. 250 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnává válik. A tészta sütés közben felhólyagosodik, amitől nem kell megijedni, mert miután kivesszük a sütőből visszaáll és simává válik a teteje. Bármilyen lekvárral finom. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
