Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű toast kenyér (létezik a "normál" méretnél kicsit nagyobb, ha lehet olyat vegyünk hozzá)
sonka vagy bármi más felvágott
vajkrém
sajtkrém
zöld paprika (tehetünk bele vékonyra vágott zöldségfélét is)
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kenyérszeleteket sodrófával úgy mond kinyújtjuk. Vigyázzunk,hogy azért túl vékony ne legyen, mert a feltekerésnél szétszakadhat! Egy tálban összekeverjük a vajkrémet és a tömlős sajtot. Megfűszerezzük csilis paprikával, pici fokhagymával, borssal, petrezselyemzölddel. Ezzel a sajtkrémmel kend meg a kenyereket, majd sonkát és egy vékony csík zöldpaprikát tegyél rá. De tulajdonképpen a fantáziánk szerint bármi lehet a töltelék, csak ne tömjük meg nagyon. Feltekerjük jó szorosan, tűzzük meg egy fogpiszkálóval vagy hústűvel. Tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk. Lisztben nem kell! Forró olajban aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!